Bölüm Ziyaretleri

Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
Uygulamalı Yaz Bilim Okulu Öğrencileri Bölüm Ziyareti
03 Temmuz 2018

Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesindeki Uygulamalı Yaz Bilim Okulu öğrencileri 03.07.18 Salı günü Doç. Dr. Mustafa DOĞRU eşliğinde bölümümüzü ziyaret etmiştir. Öğrenciler bölümümüz Araştırma Görevlisi Efecan TUNÇ ve Doktora Öğrencisi Özlem TAŞPINAR tarafından ağırlanmıştır. Fen Fakültesi B-Blok Seminer Salonunda anabilim dallarımızı tanıtan, UBT60 ve AUT25 teleskoplarının özelliklerinin ve çalışma prensiplerinin detaylarına değinildiği genel bir bilgilendirme sunumu yapıldıktan sonra AUT25 teleskobuna kısa bir gezi gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler bu süre zarfı boyunca Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümünde hangi araştırmaların yapıldığı hakkında bilgi edinme, teleskopların yapısını inceleme ve merak ettikleri sorulara cevap bulma imkanına ulaşmışlardır.

Doğa Koleji Bilim Kampı Öğrencileri Bölüm Ziyareti
14 Mayıs 2018

Doğa Koleji Bilim Kampı elli kişilik öğrenci grubuyla 14.05.18 Pazartesi günü bölümümüzü ziyaret etmiştir. Öğrenciler bölüm başkanımız Prof. Dr. Volkan BAKIŞ’ın sunduğu semineri dinledikten sonra bölümümüzün AUT25 teleskobunu tanıma ve merak ettikleri sorulara cevap bulma imkanı bulmuşlardır.

Antalya Anadolu Lisesi Fizik ve Teknoloji Topluluğu Öğrencileri Bölüm Ziyareti
11 Kasım 2016

M.E.B Antalya Anadolu lisesi 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerini içerir yaklaşık 50 kişilik Fizik ve Teknoloji Topluluğu Sn. Mehmet Erhun DEMİROK eşliğinde bölümümüzü ziyaret etti. Öğrencilere bölümümüz Uzay Fiziği Anabilimdalı öğretim üyemiz Doç. Dr. Timur ŞAHİN tarafından Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü üzerine ve genel olarak Astrofizik temelli çalışma alanlarına yönelik mesleki bilgilendirme amaçlı interaktif bir sunum gerçekleştirildi.  Türkiye ve dış dünyada alana yönelik lisans ve lisansüstü düzeyde çalışmaları destekleyecek temel gereksinimler üzerinde yaklaşık 2 saatlik bir süre zarfında ve Fen Fakültesi B-Blok konferans salonunda gerçekleştirilen sunum esnasında  genel çerçevede Fizik ve Matematik anabilimdalları ile olan ilişkiler ve alana yönelik temel gereksinimler vurgulandı ve popüler Astronomi başlıkları üzerinde içerdikleri fiziksel yasalar vurgulanarak bilgilendirme yapıldı.  Benzeri etkinliklerin özellikle kariyer seçim aşamasında olan ortaöğretim öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda tekrarlanması planlanmaktadır.