Antalya Anadolu Lisesi Fizik ve Teknoloji Topluluğu Öğrencileri Bölüm Ziyareti
11 Kasım 2016

M.E.B Antalya Anadolu lisesi 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerini içerir yaklaşık 50 kişilik Fizik ve Teknoloji Topluluğu Sn. Mehmet Erhun DEMİROK eşliğinde bölümümüzü ziyaret etti. Öğrencilere bölümümüz Uzay Fiziği Anabilimdalı öğretim üyemiz Doç. Dr. Timur ŞAHİN tarafından Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü üzerine ve genel olarak Astrofizik temelli çalışma alanlarına yönelik mesleki bilgilendirme amaçlı interaktif bir sunum gerçekleştirildi.  Türkiye ve dış dünyada alana yönelik lisans ve lisansüstü düzeyde çalışmaları destekleyecek temel gereksinimler üzerinde yaklaşık 2 saatlik bir süre zarfında ve Fen Fakültesi B-Blok konferans salonunda gerçekleştirilen sunum esnasında  genel çerçevede Fizik ve Matematik anabilimdalları ile olan ilişkiler ve alana yönelik temel gereksinimler vurgulandı ve popüler Astronomi başlıkları üzerinde içerdikleri fiziksel yasalar vurgulanarak bilgilendirme yapıldı.  Benzeri etkinliklerin özellikle kariyer seçim aşamasında olan ortaöğretim öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda tekrarlanması planlanmaktadır.