17.09.2018 – Yüksek Lisans Öğrencilerimizin Başarısı

Akdeniz Üniversitesi’nin Değerli Mensupları,

Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Timur ŞAHİN´in Erciyes Üniversitesi’nde 21.’si düzenlenen Ulusal Astronomi Kongresi’nde (UAK2018) yüksek lisans öğrencisi Ömrüm HİLAL ile gerçekleştirmiş oldukları “SRd Türü Yarı Düzenli Değişenlerin Post-AGB Karakteristiklerinin Tespiti: Çok Ulaklı Kırmızıöte Gözlemleri” başlıklı ve bildiri olarak sunulan çalışma, Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Kırmızı-öte Astronomi Bilim Ödülüne layık görülmüştür.

Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Timur ŞAHİN´in Erciyes Üniversitesi’nde 21.’si düzenlenen Ulusal Astronomi Kongresi’nde (UAK2018) yüksek lisans öğrencisi Gizay YOLALAN ile gerçekleştirmiş oldukları “RV Tauri türü Post-AGB Yıldızların Alfa-element Bolluk Analizleri: ATLAS9 vs TLUSTY” başlıklı ve bildiri olarak sunulan çalışma, Türk Astronomi Derneği (TAD) En İyi Öğrenci Kısa Bildiri Ödülüne layık görülmüştür.

Sayın hocamızı ve yüksek lisans öğrencilerini kutlar, başarılar dileriz.