Yeni Kayıt Olacak Öğrencilerimizin Dikkatine!.

• Yeni Kayıt tarihlerini nereden öğrenebilirim?

Yeni Kayıt tarihleri ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenerek her yıl için hazırlanan ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda yer almaktadır. Ayrıca Üniversitemizin internet sayfasına girerek de öğrenebilirsiniz.

• Üniversitemizde Yeni kayıt işlemleri nasıl yapılıyor?

Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda belirtilen tarihler arasında e-devlet  üzerinden kayıt yaptıracaklardır.

• Öğrenci adayları üniversiteye yeni kaydını süresi içinde yaptıramazsa ne olur?

Yeni kayıt tarihleri arasında kaydını yaptırmayan öğrenci adayları, kayıt hakkından vazgeçmiş sayılır ve herhangi bir hak iddia edemezler.

• Öğrenci adayları yeni kayıt işlemlerini kendisi mi yaptırmak zorundadır?

Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında e-devlet üzerinden kayıt yaptıracaklardır. Fakültemize gelmelerini gerektiren bir durum yoktur.

• İlk kayıtta, ÖSYS Kılavuzunda istenen belgelerden başka belge isteniyor mu?

Fakültemize herhangi bir belge getirilmesine gerek yoktur. Belge istenilecek olursa öğrencilere duyuru yapılacaktır.

• Üniversiteye ilk kez kayıt yaptırdıktan sonra başka kayıt işlemleri de var mı?
    – Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş yaparak https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx ön kayıt bilgi formunun doldurulması gerekmektedir. (Ön Kayıt Bilgi Formunun çıktısını alınız elinizde bulunsun)

– Üniversitemize yeni kayıt yaptıran ve kayıtlı olan tüm öğrencilerimiz, her Eğitim Öğretim Yılı için Akademik Takvim ile belirlenen tarihler arasında Ders kayıt işlemlerini güz yarıyılı ve bahar yarıyılı için Öğrenci Otomasyonu sisteminden yapmak zorundadırlar.