Biyomedikal, Genetik ve Kimya Araştırmacıları için Elsevier’in Önemli Üç Veritabanıyla ilgili Tanıtım ve Kullanım Sunumu

Akdeniz Üniversitesi’nin Değerli Mensupları,

Merkez Kütüphane Veritabanları için, “Araştırma Üniversitesinde, Yeni Seçenekler/Yeni Akademik Kaynaklar” Eğitim Serisine Devam Ediyor…
Eğitim sonrası ilgili veritabanları kullanıcılarımız için 1 aylık deneme erişimine açılacaktır.

Elsevier: Reaxys – Pathway Studio – Embase Veritabanları
Tarih: 10 Nisan 2017
Saat: 10:30- 12:00
Yer: Akdeniz Üniversitesi, Fen Fakültesi B Blok Konferans Salonu
Sunum: Pınar ÇAKIR M.Sc. Chemist, informascope
Katılım formu için link: https://goo.gl/forms/HK78en9IafSqBajj2

Reaxys
Bir kimya keşif aracı olan ürün, araştırmacıların daha etkili ve verimli çalışarak, konu alanları (Synthesis, Oil and Gas, Aerospace & Defense, Process/Chemical, Industrial Equipment Manufactures, Engineering Design and Construction, Automotive, Power/Utilities, Food and Drink, Metals & Mining, Paper & Pulp) ile ilgili güvenilir bilgiye çeşitli arama yöntemleri ile (madde araştırması, reaksiyon araştırması, kimyasal/fiziksel özellik araştırması, Biyoaktivite araştırması gibi) ulaşmalarını sağlar.

Pathway Studio
Moleküler Biyoloji ve Genetik Analiz Aracı
Bilimsel literatürde yayınlanan bilgilere dayanarak araştırmacıların karmaşık biyolojik süreçleri ve hastalık mekanizmalarını anlamalarına yardımcı olan bir yazılım karar destek aracıdır. Araştırmacılar tarafından araştırma konularına (Target Discovery, Biomarker Discovery, Drug Repurposing, Biological Pathways, Gene Expression, Mirna Effect, Genomics, Proteomics, Metabolomics, Variants, Patient stratification, Molecular Relationships) ait verileri tarayıp pathwayler halinde görselleştirmelerini sağlayan, en geniş içeriğe sahip çalışma aracıdır. (www.pathwaystudio.com)

Elsevier Embase