22. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı (2017)

Her yıl geleneksel olarak yapılmakta olan Matematik Olimpiyatlarının bu yıl 22’incisi yapılacaktır. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatının organizasyonu, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan Matematik Topluluğu tarafından Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenmekte ve Antalya Matematik Olimpiyatı Düzenleme Kurulu tarafından yürütülmektedir. Olimpiyat sorularının hazırlanması ve değerlendirilmesi ise Olimpiyat Jürisi tarafından yapılmaktadır.

Olimpiyat, Türkiye genelinde 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri arasında yapılmaktadır. (Hazırlık sınıfları 9-uncu sınıf olarak başvurabilirler.)

tarihleri arasında http://matolimp.akdeniz.edu.tr internet sayfasından online olarak yapılacaktır.

tarihinde test yöntemiyle Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde belirtilecek dersliklerde yapılacaktır.

Sınavda 25 soru ve 150 dk süre verilecektir. Sınav sonuçlarına göre en yüksek puanı alan öğrenciler, jüri üyelerinin belirleyeceği sayı ve sınıf oranları dikkate alınarak ödüllendirilecektir.

Sınava katılım için, sınav kırtasiye ücretleri okullardan talep edilecektir.

Antalya il ve ilçelerinden katılacak öğrenciler için, genel değerlendirme ile birlikte ayrıca kendi aralarında özel bir değerlendirme yapılacaktır.

Olimpiyat sınavı başvurusunda her bir okula, her sınıf için en fazla 4 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Bireysel olarak başvurmak isteyenler, başvurularını okul idaresine onaylatacaklardır. (Bireysel başvurular okullara ayrılan kontenjana dahildir).

Olimpiyata sadece son başvuru tarihine kadar başvuranlar alınacak olup; başvuru yapmadan yarışma günü gelen öğrenciler kesinlikle yarışmaya alınmayacaklardır. Ayrıca, yarışmaya girecek öğrencilerin yanlarında mutlaka fotoğraflı bir kimlik belgesi bulundurmaları gerekmektedir.

Dereceye giren öğrencilere olimpiyat madalyası başarı belgesi ve çeşitli ödüller verilecektir.

Başvuruda bulunduğu halde, yarışmaya girmeyenler herhangi bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Olimpiyatlarla ilgili duyurular, sonuçlar, örnek sorular http://matolimp.akdeniz.edu.tr adresinden öğrenilebilecektir.

tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda yapılacaktır.